Onderwijs

Studievereniging Planck faciliteert het onderwijs van het instituut Toegepaste Natuurwetenschappen. Hierin ondersteunt Planck door bezig te zijn met de volgende projecten:

  • LaTeX, Overleaf cursus en handleiding
  • Image Lab handleiding
  • Bijhouden van de Minordatabase
  • Het opzetten van een Masterdatabase
  • Samenwerking met Planckgas
  • Samenwerking met Studybuddies en Studentenexperts
  • Actief in de opleidingscommissies van TN en AS.

Daarnaast zijn onze studenten altijd welkom om binnen Planck te vragen naar advies wat betreft hun studieloopbaan. Binnen Planck zitten natuurlijk hogerejaars studenten, waarbij de drempel om vragen te stellen lager is. Ook zijn alle bestuursleden vertrouwenspersonen bij wie je altijd terechtkunt met diverse problemen. Het eerste aanspreekpunt is en blijft echter altijd de SLB’er.

Enegls vrijstelling – Technische Natuurkunde

Vele studenten van Technische Natuurkunde zijn niet altijd bekend met het feit dat je vrijstelling aan kan vragen voor de Engels tentamens. Dit kan dus wel! In de handleiding staat precies wat je moet doen om de vrijstelling aan te vragen. De handleiding is te downloaden via onderstaande link en voor verdere vragen kan je altijd mailen naar de assessoren via assessoren-tn@fontys.nl.

LaTeX – Overleaf

Overleaf is een gebruiksvriendelijke editor van de software LaTeX. Hiermee kun je eenvoudig je eigen tekst ‘coderen’ en zo mooie verslagen, papers en artikelen schrijven. De handleiding is te downloaden via de onderstaande link, ook staat er een format van een verslag.

Format van een (stage)verslag in Overleaf

Image Lab – Bio-rad

Image Lab is een gebruiksvriendelijke software dat gebruikt kan worden voor het vastleggen en analyseren van digitale beelddata van electroforese gels en blots. Met Image Lab kunnen studenten digitale afbeeldingen maken en vervolgens verwerken om informatie te verkrijgen over de proteïne die zijn geëlectropheroseerd. Onderstaand is een korte handleiding die je kan gebruiken tijdens je onderzoeken.

Bijhouden Minordatabase

TNW-studenten die graag een externe minor willen doen, zijn vaak door de bomen het bos niet meer. Daarom is er vanuit Planck een minordatabase opgezet, zodat men hier inspiratie uit kan halen: Externe Minors. Heb jij al een externe minor gedaan? Vul dan vooral de vragenlijst in: Deel je ervaring!

Opzetten Masterdatabase

Zoals we op dit moment een minordatabase hebben, zijn we ook een masterdatabase op aan het zetten. De motivatie is hetzelfde, TNW-studenten kunnen uit deze database inspiratie opdoen welke master ze na Technische Natuurkunde of Applied Science willen doen. De antwoorden zullen zoveel mogelijk van onze eigen alumni zijn!

Planckgas

Planckgas is een organisatie van TNW. Zij geven onze studenten (waar en bij wie nodig) ondersteuning en/of bijles. Daarnaast organiseren zij cursussen om beter te kunnen leren. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jou? Je kunt ze onder andere bereiken via het mailadres planckgas@fontys.nl

Studybuddies en Studentenexperts

Applied Science heeft de welbekende studybuddies. Dit zijn hogerejaars studenten die de eerstejaars welkom laten voelen en ondersteunen met hun eerste weken op het hbo. Daarnaast kunnen AS-studenten ook worden begeleid door studentenexperts. Dit zijn wederom hogerejaars die eerstejaars helpen met specifieke vakken. Planck is hier nauw bij betrokken en zit zelfs bij de intakegesprekken!

Opleidingscommissies

Zowel Technische Natuurkunde als Applied Science hebben een opleidingscommissie (OC). Dit zijn commissies van TNW (begeleid door de kwaliteitsmanager van TNW) die worden gevuld met studenten en docenten om de kwaliteit van het onderwijs vanuit beide te waarborgen. Mocht je vragen of suggesties hebben, kun je ze onder andere bereiken via de volgende mailadressen: OC-TN@fontys.nl en as-oc@fontys.nl.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close