Onderwijs

Studievereniging Planck faciliteert het onderwijs van de faculteit van Toegepaste Natuurwetenschappen. Hierin ondersteunt Planck door bezig te zijn met de volgende projecten:

  • LaTeX, Overleaf cursus en handleiding
  • Bijhouden van de Minordatabase
  • Het opzetten van een Masterdatabase
  • Samenwerking met Planckgas
  • Samenwerking met Studybuddies en Studentenexperts
  • Actief in de opleidingscommissies van TN en AS.

Daarnaast zijn onze studenten altijd welkom om binnen Planck te vragen naar advies wat betreft hun studieloopbaan. Binnen Planck zitten natuurlijk hogerejaars studenten, waarbij de drempel om vragen te stellen lager is. Ook is er één vertrouwenspersoon binnen de verenging, de Commissaris Onderwijs, bij wie je altijd terechtkunt met diverse problemen. Het eerste aanspreekpunt is en blijft echter altijd de SLB’er.

LaTeX – Overleaf

Overleaf is een gebruiksvriendelijke editor van de software LaTeX. Hiermee kun je eenvoudig je eigen tekst ‘coderen’ en zo mooie verslagen, papers en artikelen schrijven. De handleiding is te downloaden via de onderstaande link ook staat er een format van een verslag. Er zal ook een cursus Overleaf worden georganiseerd, waarin we alle Ins and Outs van Overleaf bespreken en laten zien.

Format van een (stage)verslag in Overleaf

Bijhouden Minordatabase

TNW-studenten die graag een externe minor willen doen, zijn vaak door de bomen het bos niet meer. Daarom is er vanuit Planck een minordatabase opgezet, zodat men hier inspiratie uit kan halen: Externe Minors. Heb jij al een externe minor gedaan? Vul dan vooral de vragenlijst in: Deel je ervaring!

Opzetten Masterdatabase

Zoals we op dit moment een minordatabase hebben, zijn we ook een masterdatabase op aan het zetten. De motivatie is hetzelfde, TNW-studenten kunnen uit deze database inspiratie opdoen welke master ze na Technische Natuurkunde of Applied Science willen doen. De antwoorden zullen zoveel mogelijk van onze eigen Alumni zijn!

Planckgas

Planckgas is een organisatie van TNW. Zij geven onze studenten (waar en bij wie nodig) ondersteuning en/of bijles. Daarnaast organiseren zij cursussen om beter te kunnen leren.

Studybuddies en Studentenexperts

Applied Science heeft de welbekende studybuddies. Dit zijn hogerejaars studenten die de eerstejaars welkom laten voelen en ondersteunen met hun eerste weken op het HBO. Daarnaast kunnen AS-studenten ook worden begeleid door studentenexperts. Dit zijn wederom hogerejaars die eerstejaars helpen met specifieke vakken. Planck is hier nauw bij betrokken en zit zelfs bij de intakegesprekken!

Opleidingscommissies

Zowel Technische Natuurkunde als Applied Science hebben een opleidingscommissie (OC). Dit zijn commissies van TNW (begeleid door de kwaliteitsmanager van TNW) die worden gevuld met studenten om de kwaliteit van het onderwijs vanuit de studenten te waarborgen. Ook bij beide OC’s zit een afgevaardigde van Planck.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close